Toegang verlenen

Dankzij ParkXS® kunt u uw toegangsverlening op verschillende manieren configureren, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Een overzicht van de mogelijkheden.

Toegang op basis van gebruikersgroepen

Wenst u slechts toegang te verlenen aan een selecte groep, dan kunt u het ParkXS®-systeem indelen op basis van gebruikersgroepen met dezelfde kenmerken.

Antipassback

Het toegangscontrolesysteem bestaat uit en een centrale. De antipassback in het ParkXS®-systeem treedt in werking als een kaarthouder het parkeerterrein betreedt. Nadat uw kaarthouder zijn handzender of sleutelkaart bij de inrit heeft aangeboden, moet hij eerst officieel uitrijden voordat hij opnieuw toegang krijgt tot uw parkeergelegenheid. Met deze functie voorkomt u dat bezoekers hun toegangsmedium, handzenders of sleutelkaarten aan anderen doorgeven. De meld-detectielus bij de in- en uitrit activeert het ParkXS®-systeem als één voertuig zich op deze detectielus bevindt.

> Soft antipassback

De soft antipassback controleert de aanwezigheidsstatus bij het inrijden. Hiermee voorkomt u misbruik van een toegangsmedium door meerdere voertuigen. Bij misbruik activeert het alarmsysteem.

> Hard antipassback

Bij een harde antipassback met inlezer en uitlezer, controleert het systeem de aanwezigheidsstatus bij het in- en uitrijden. Ook blokkeert het systeem bij misbruik. Een harde antipassback voorkomt dat verschillende voertuigen met één en hetzelfde toegangsmedium uitrijden.

> Tijdprofielen per zone / groep

Met het ParkXS®-systeem kunt u een tijdsprofiel koppelen aan uw gebruikersgroepen. Daarmee kunt u deuren open of sluiten en/of toegangskaarten activeren of deactiveren op bepaalde uren of dagen. Het is mogelijk om meerdere tijdsprofielen te koppelen aan een zone of groep.

> Tijdprofielen: bijzondere dagen

Deze module is een uitbreiding op de bestaande module: 'tijdsprofielen per zone/groep.' Deze optie voorziet in de mogelijkheid om bijzondere dagen mee te nemen in het profiel. Een bijzondere dag is een uitzondering op de bestaande tijdsprofielen. Op een bijzondere dag kunt u alternatieve tijden doorvoeren. Deze functie is handig bij vakantieschema’s. 

Vangfunctie

Deze functie in het ParkXS®-systeem laat bijvoorbeeld alleen motorvoertuigen binnen en geen andere voertuigen. Uiteraard kunt u de vangfunctie koppelen aan een loopdeur, zodat kaarthouders hun voertuig kunnen bereiken. De vangfunctie treedt overigens niet in werking bij het verlaten van de parkeergelegenheid. Elke uitrit wordt in het toegangslog geregistreerd.

Vrij instelbare beheerdersrechten

Als beheerder kunt u uw beheerdersrechten tot in detail instellen. Van 'leesrechten' waarbij u geen veranderingen kunt aanbrengen tot het compleet afschermen van volledige onderdelen (modules).

Registratie mediabewegingen (toegangslog)

Met behulp van een toegangslog ziet u als beheerder in één oogopslag wie, waar en wanneer gebruik maakte van de parkeergelegenheid. 

ParkXS® is 'responsive'

Desgewenst kunt u het ParkXS®-beheersysteem ook met mobiele apparaten bedienen, zoals tablets en smartphones. Om ParkXS® te bedienen heeft u alleen een internetverbinding en een standaard webbrowser nodig.