Toegangsmedia

Voor het openen van deuren en bedienen van speedgates van parkeergarages kunt u verschillende toegangsmedia gebruiken. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden.

Handzender / ontvanger

handzender 02

Handzender

Met handzenders kunt u op afstand, bijvoorbeeld vanuit de auto, de deuren en speedgates van parkeergarages openen. Het voordeel daarvan is dat u uw parkeergarage niet hoeft uit te rusten met een bedienzuil met kaartlezer. De handzender is gebruiksvriendelijk doordat u in de auto kunt blijven zitten. U hoeft zelfs het autoraam niet te openen. Bovendien is elke handzender individueel gecodeerd en kunt u hem eenvoudig in- en uitprogrammeren met een 'rollingcode'. 

Kenteken herkenning

Parkxs camera detectie 1

Kenteken detectie

U kunt het ParkXS®-beheersysteem koppelen aan een kentekenherkenningssysteem, bestaande uit één of meerdere camera's die samen de kentekens uitlezen. Aan een gebruiker kan naast het kenteken ook een ander toegangsmedium gekoppeld worden zoals een pas of een pincode. Deze kan dan gebruikt worden als de gebruiker een ander voertuig gebruikt (bijv een huurauto) en kan ook gebruikt worden voor het openen van eventuele loopdeuren.

Via de webservice "reserveringen" kan ook het kenteken van een bezoeker in ParkXS worden gezet. Zo kan een bezoeker ook gemakkelijk eenmalig in- en uitrijden. 

Afstandslezers

Daarnaast kunt u gebruik maken van diverse afstandslezers. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden. 

> Korte afstandslezers (Short Range Readers)

PRX5

Korte afstandslezer

De korte afstandslezer is een aantrekkelijk toegangsmedium vanwege de lage kosten. De leesafstand van de kaart is echter maximaal 10 centimeter, afhankelijk van omstandigheden en positionering van de lezer. De kaart (MIFARE Classic) is een opslagmedium waarbij u de gegevens versleuteld kunt opslaan. 

> Korte afstandslezers (Short Range Readers) met pinpad

KPX5

Korte afstandslezer met pinpad

Bij andere korte afstandslezers toetst u een toegangscode in op de pinpad van de afstandslezer. Ook dit toegangsmedium is aantrekkelijk vanwege de lage kosten en heeft een leesafstand van maximaal 10 centimeter, afhankelijk van omstandigheden en positionering van de lezer. De kaart (MIFARE Classic) is een opslagmedium waarbij u de gegevens versleuteld kunt opslaan. 

> Lange afstandslezers (Longe Range Readers)

Lange afstand zender 01

Lange afstandslezer

De lange afstandslezer is ideaal in combinatie met een voertuigdetectielus. Het toegangsmedium is gebruiksvriendelijk, omdat u in de auto kunt blijven zitten. U hoeft zelfs het autoraam niet te openen. De leesafstand is ongeveer 2 tot 8 meter, afhankelijk van omstandigheden en positionering van de lezer.

> Kaart (opslagmedium)

Kaart MIFARE 01

Kaart

De (MIFARE Classic) kaart is een opslagmedium, waarbij u gegevens versleuteld kunt opslaan. Dit toegangsmedium is aantrekkelijk vanwege de lage kosten. Daarnaast kunt u eenvoudig meerdere identificaties aan één gebruiker koppelen. Denk aan het samenvoegen van het kenteken en transponderkaart aan één gebruiker.

i-Buttonlezer

PS ibutton

i-Button principe

Met de i-Button, een metalen cilinder waarin zich een krachtige computerchip bevindt, kunt u zichzelf identificeren bij het betreden en verlaten van uw parkeervoorziening. Het gebruik van de i-Button is eenvoudig: u houdt uw i-Buttonsleutel tegen de i-Buttonlezer om de garage te betreden of verlaten. Bijkomend voordeel: de i-Button is vandalismebestendig en nagenoeg onderhoudsvrij. 

Meerdere toegangsmedia koppelen aan één gebruiker

De mogelijkheid om meerdere identificaties aan één gebruiker te koppelen is eenvoudig te realiseren. In het systeem worden bijvoorbeeld kenteken en transponderkaart aan een gebruiker gekoppeld.