Interparking en ParkXS®

Interparking is in de laatste vijf decennia uitgegroeid tot één van de marktleiders in het beheren, exploiteren en ontwikkelen van klantvriendelijke parkeervoorzieningen. Voor het project Nieuw Argentinië aan de Oostelijke Handelskade/Veemkade in Amsterdam, leverde Schmit Parking Solutions B.V. de afsluitingen en het toegangscontrolesysteem.

Interparking koos voor dit project zes Speedgates van het type Xentry 2. Vier van deze Xentry's staan op straatniveau, twee voor het inrijden van de garage en twee voor het uitrijden van de garage. De overige twee sluiten de parkeerlagen -1 en -2 af die zijn gereserveerd zijn voor bewoners.

Parkeerplaats verzekerd

Als toegangscontrolesysteem koos de opdrachtgever voor ParkXS® in combinatie met lange afstandslezers. Hoofdredenen daarvoor zijn gebruikersgemak en de mogelijkheid van beheer vanaf elke willekeurige computer met internetaansluiting. De meldlus bij de inrit activeert de bijbehorende lange afstandslezer. Deze scant de toegangspas achter de voorruit van de auto en stuurt de gegevens door aan de ParkXS® -controller. De Speedgate opent na autorisatie. Doordat ParkXS® aan specifieke groepen toegang verleent, kunnen bewoners doorrijden naar de voor hun geserveerde parkeerlagen. De bewoners zijn hierdoor altijd verzekerd van een parkeerplaats.

Het beheer van de locatie Nieuw Argentinië is per 20-10-2017 overgegaan naar P1.