3
6
4
locaties
3
2
4
7
8
parkeerplaatsen

Project Nieuw Argentinië

Terug naar overzicht
Het project Nieuw Argentinië aan de Oostelijke Handelskade/Veemkade in Amsterdam omvat de bouw van drie complexen waarin woningen, 216 appartementen en circa 1900 m² bedrijfsruimte zullen worden gerealiseerd.
Nieuw Argentinie Amsterdam

Bij dit project is gekozen voor de stijl van de pakhuizen van vroeger. Schmit Parking Solutions heeft hier de afsluitingen en het toegangscontrolesysteem geleverd. Als afsluiting is hier gekozen voor het toepassen van zes Speedgates type Xentry 2. Vier van deze Xentry's staan op straatniveau, twee voor het inrijden van de garage en twee voor het uitrijden van de garage. De overige twee worden gebruikt voor het afsluiten van de parkeerlagen -1 en -2 welke gereserveerd zijn voor bewoners.

Als toegangscontrolesysteem is er gekozen voor ParkXS® in combinatie met lange afstandlezers. Hoofdredenen voor de opdrachtgever om voor dit systeem te kiezen zijn het beheer op afstand op elke willekeurige computer met internetaansluiting en gebruikersgemak. Door middel van een meldlus wordt de bijbehorende lange afstandlezer geactiveerd. Deze scant de toegangspas (achter het voorraam) van de bewoner (geen raam openen of knop indrukken) en stuurt de gegevens door aan de ParkXS® controller. Mits de gebruiker autorisatie heeft zal de Speedgate openen. 

In Parkxs® kunnen meerdere groepen met een verschillende autorisatie tot gebieden worden toegekend. Bij Nieuw Argentinië kunnen alleen de bewoners doorrijden naar de voor hun geserveerde parkeerlagen. De bewoners zijn hierdoor altijd verzekerd van een parkeerplaats, waar zij veilig hun auto kunnen achterlaten.

Het beheer van de locatie Nieuw Argentinië is per 20-10-2017 overgegaan naar P1.